SE   |   EN

Om mig...

Jag heter Jenny Pettersson och har fotograferat sedan 12-års åldern. Min fotografiska bana startade med en Instamatic-kamera med blixtkuber och film som laddades i kassett och skickades till framkallning och låång väntan på bilder..

Några år senare, i de yngre tonåren hamnade jag delvis av en slump på ett föredrag om naturvärden som fanns i området Hansta som utgör en del av Norra Järvafältet och som då tänktes bli en ny stadsdel. Jag tror det var Naturskyddsföreningen som höll i föredraget och som sedan visade ett bildspel av naturbilder tagna från området och med de naturvärden som fanns där, -och den upplevelsen knockade mig fullständigt, så efter bildvisningen hade jag bara en sak i huvudet, -på det området kunde man ju inte bygga bort så fina naturvärden! -så blev det inte heller, och Hansta blev så småningom ett Naturreservat som idag är välbesökt.
Där och då föddes mitt intresse för naturfoto, och i tonåren med hormoner som hoppar och en pocketkamera så blev det inte direkt några utställningsbilder, men ett frö var sått…

I 20års-åldern skaffade jag en systemkamera och en hel värld av möjligheter öppnade sig, med egna bildspel inför plågade bekanta och släkt så bjöd jag på varierande bildframgångar.
Åren gick och den digitala tekniken gjorde sitt intåg även för fotografer och jag köpte en vanlig digital pocketkamera för att dokumentera familj och resor, men tröttnade snart, -jag längtade tillbaka till systemkamerans fördelar, men priserna var skyhöga.. Så småningom kom det en överkomlig modell och 2005 skaffade jag den och den underbara systemkamerans möjligheter i digital tappning stod till mitt förfogande med ett smörgåsbord av möjligheter!
För ungefär 5år sen gick jag en kurs i naturfotografering, och den kursen fullständigt knockade mig igen och fick mig att förstå att foto var det jag skulle ägna merparten av min fritid åt, och sen dess gör jag det med en passion som är stark.

Min önskan är att mina bilder ska visa på det vackra i naturen och visa på det skådespel som varje sekund sker med skiftande ljus, vajande löv, skogens sus, vattenfallets brus och det otroliga samspel som sker i vår natur mellan de djur som lever där och som i samspel eller konkurrens med varandra klarar livhanken och kommunicerar och tar hjälp av varandra för att hitta mat eller varna och hjälpas åt med boplatser mellan olika arter. I många avseenden ett enklare men mer brutalt liv än vi människor lever, och ett ack så sårbart liv som vi människor så lätt kan förgöra.
Naturen och miljön är vår framtid och viktig att värna och vara rädd om.

Varma naturhälsningar

Jenny